Usługi DDD
Alergeny. Bakterie. Wirusy. Zapachy.
Ozonowanie jest bardzo skutecznym zabiegiem dezynfekującym, bardzo dobrze działa na wirusy, bakterie, roztocza, przykre zapachy, patogeny. Ozonowanie można przeprowadzać w każdym pomieszczeniu zamkniętym, po uprzednim przygotowaniu go do tego zabiegu. Pomieszczenia biurowe, punkty usługowe, szkoły, przedszkola, magazyny, sale sportowe, samochody, mieszkania, domy i wszystkie inne pomieszczenia gdzie występują wymienione problemy, sprawdzi się najlepiej ze wszystkich znanych sposobów dezynfekcji czy dezodoryzacji.
Insekty. Monitoring. Usuwanie. Zabezpieczanie.
Insekty. Pluskwa jako owad jest jednym z najnieprzyjemniejszych z owadów który żyje w otoczenie człowieka, żywi się krwią ssaków i to czyni go bardzo uciążliwym. Głównie występują w okolic naszych łóżek. Pluskwy gryzą nas, nasze dzieci i zwierzęta w naszym otoczeniu. Owad ten jest dość specyficznym owadem, potrafi przetrwać bez żywiciela nawet kilka miesięcy. Opuszczone mieszkanie nie powoduje zniknięcia pluskiew, pluskwy czekają na swoją ofiarę, aż pojawi się w ich zasięgu. Pluskwa atakuje głównie w nocy i nad ranem, wtedy pod osłoną ciemności wychodzi na żer.
Bakterie. Wirusy. Grzyby. Usuwanie.
Przeprowadzamy dezynfekcję pomieszczeń które wymagają odświeżenia ze względu za panujący zapach lub ze względu na poziom patogenów. Dezynfekcja przeprowadzana środkami chemicznymi, lampami UV, wysoką temperaturą lub ozonowanie w zależności od problemu który chcemy usunąć. Zabieg dezynfekcji można stosować w mieszkaniach, magazynach, w pomieszczeniach gdzie powierzchnie mają styczność z żywnością, w lokalach gdzie nastąpił rozkład zwłok, w pomieszczeniach w których przebywały zwierzęta.
Gryzonie. Zwalczanie. Monitoring. Zabezpieczanie.
Dziko żyjące szczury i myszy w naszym otoczeniu są bardzo niepożądane. Gryzonie te powodują duże szkody i stwarzają niebezpieczeństwo zarażenia różnymi groźnymi chorobami. Z pewnością konieczna jest deratyzacja gdy zobaczymy pierwsze objawy bytności tych zwierząt. Odchody, przykry zapach, uszkodzone mienie, przegryzane przewody elektryczne i inne mało przyjemne efekty ich zamieszkiwania to wystarczający powód by się nimi zająć. Deratyzacja ma na celu usunięcie szkodników, monitoring ma na celu stwierdzenie bytności i aktywności ich w obiekcie i zabezpieczenie przez szkodnikami na przyszłość.
Monitoring. Zwalczanie. Zabezpieczenie. Księga.
HACCP – system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli Na podstawie Ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2006 r. Nr 171, poz.1225 ze zm.) oraz Rozporządzeniem (WE) 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych, system HACCP jest niezbędny dla każdego zakładu który przetwarza lub produkuje żywność. Dotyczy wszystkich przedsiębiorstw tego typu niezależnie od wielkości. Zgodnie z systemem HACCP obowiązuje umowa między zakładem i firmą DDD.